Den nye filmtråden

Startet av eirik s, 27 oktober 2008, 21:36:43

0 Medlemmer og 3 Gjester leser dette emnet.

Simen

Never back down <3

Digget Iron man, hadde egentlig ingen planer om å se den i det hele tatt men ble positivt overrasket!

High school musical 3 er også en kose film !

SK

Sitat fra: Kampen på 28 oktober 2008, 22:31:54
Cloverfield er laget på en ganske spesiel måte, syns hele konseptet med å la hele handlingen foregå bak ett "helt vanlig" kamera er genial (Dogmefilmeffekt). Liker også at de har brukt skuespillere som ikke er så veldig kjente. Bortsett fra dette er vel hele filmen omtrent en greenscrenn.



Kunne ikke vært mer enig! Enest Mike Vogel som har spilt i ett par kjente filmer Supercross(FMX film, fysj), Grind (skate film, fysj), The Deaths of Ian Stone(som forressten er en veldig spesiell skrekkfilm) osv

Men vis du likte den effekten så anbefaler jeg og se den spanske skrekk filmen Rec*!!  Det er samme konseptet.. et kameracrew skal følge en gjeng brannmenn rundt en natt, så får de beskjed om at noen naboer i et bolighus har hørt hyling fra naborommet.
Hylingen kommer fra en gammel dame som tydeligvis er smittet med noe, og hele bygget blir satt i karantene av militæret.
Så Brannmennene, kameracrewet, 2 politimenn og de som bor der må finne en vei ut, før de alle blir smittet eller drept...

Vi får se hva som er på tapen til kameramannen.. Genialt, likte denne my bedre enn Cloverfield og synes at denne er en av de beste skrekkfilmene jeg har sett!

Anbefaler denne for ALLE.  :)


Men SELVSAGT så må Amerika komme og lage en høybudsjett drittversjon av filmen.. Denne gleder jeg meg ikke til, anbefaler alle og se den spanske versjonen.. ihvertfall før du ser den amerikanske versjonen.

Rec* Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=GAnbWCjmOkA

Trailer til den amerikanske, som heter Quarantine.
http://www.youtube.com/watch?v=apUf8YuzXAc


Forressten, ikke se "ending clip from rec" på youtube, den ødela slutten litt...
- Streeter on the spare time -

"Swallow bitch! There's children starvin' in Africa!"

eirik s

Sitat fra: Gerber på 28 oktober 2008, 17:35:26

1. Nei, du har rett. jeg har ikke sett den, og jeg trekker tilbake, den kan godt være bra. vet bare det er en voldsfilmserie, og har hørt den er dårlig. filmserieargument tilbaketrukket. det var sånn sett uvesentlig om den var med eller ikke.

Den første Halloween regnes som en av de store klassikerne inne skrekkfilm generelt. Resten av serien er en helt annen sak. Anyway:

Sitat2 - jeg antar du ikke mener det så bokstavelig som tom&jerry vs freddy, men om du gjør, så ok. forskjellen på tom og jerry og friday the 13th, eller saw eller hva som helst, er at volden i tom og jerry er usannsynlig, urealistisk, og tatt ut av proporsjoner, som nevnt. Den er ikke fremstilt for at vi skal gyse av den og være glad det ikke skjer med oss, hvis du forstår. Voldsfilmer generelt, framfører volden med en helt annen baktanke enn den vi ser i f.eks tom & jerry. det kan på en måte ikke sammenliknes.
Beklager, men du er i ferd med å havne skikkelig på jordet her. Bare så det er sagt, jeg har veldig god peiling på denne genren, og laaang trening i å "forsvare" den ;) For poenget mitt var nettopp det at for meg (og de aller fleste fans av den type filmer som jeg har vært borti) er det nettopp det som er poenget: At vi ser på dette som en slags tegnefilm hvor den såkalte "volden" ikke tas så veldig seriøst. Nå finnes det selvfølgelig mer problematisernde filmer enn Freddy og Jason-greiene, sånn som The Last House on the Left, I Spit on Your Grave, Cannibal Holocaust og ja, kanskje også Saw eller Hostel-filmene. Men da vil jeg si det, at hvis de greier å gjøre volden vemmelig og frastøtende, så vil jeg forsvare den moralske siden ved disse filmene. Jeg vil påstå at filmer som The Fast and the Furious for eksempel er potensielt mye mer "skadelige", for å si det sånn.
Men da kommer vi hit:
SitatDet er desverre ALTFOR mange som ikke er friske, eller har potensiale til å ikke være friske, EVT er for unge i sinnet til å forstå 100% hvilke konsekvenser det får, når de kopierer ting de har sett på kino. og vi VET at det skjer.
Nei det vet vi IKKE. Sorry, der havna du på jordet, med dette helt utslittet og mange ganger tilbakeviste argumentet (eller påstanden). Det har aldri blitt påvist en direkte sammenheng mellom voldsfilm og den type handlinger man ofte prøver å gi dem skylden for. Og gjett om media har prøvd det mange ganger. Etter min mening er det rett og slett ansvarsfraskrivelse fra de som burde gjort noe for/med disse tragiske individene, og et forsøk på å forklare noe som ofte er uforståelig.
Eller vent litt.
Det finnes faktisk dokumenterte tilfeller der kunstverk av forskjellig art har vært med på å bidra til at slike handlinger er blitt utført. Men gjett hva? Disse kunstverkene var ikke voldsfilmer eller lignende. Eksempler, sier du? OK:
Mark Chapman som drepte John Lennon påstår å ha blitt inspirert til det av boken The Catcher in the Rye (en litterær klassiker, btw). Les gjerne boken, og pek på hva det er med den som kan inspirere noen til å begå drap. Jeg vedder på at du ikke finner noe, med mindre du er like syk i sinnet som Chapman ;)
Og så har vi John Hinckley som prøvde å drepe president Reagan i 1981. Hvorfor? Jo, han hadde fått en mindre obsession med Jodie Foster etter å ha sett Taxi Driver (nok en gang, en stor klassiker innen sitt kunst-felt), og hadde flere ganger truet regissør Martin Scorsese på grunn av "alle de fæle tingene" han mente Foster var blitt utsatt for i forbindelse med filmingen. Da dette ikke førte frem, fikk han det for seg at måten å få Foster's oppmerksomhet på, var å drepe president Reagan (!)
Felles for begge? De var skvær gærne. Også felles? Ingen av deres inspirasjonskilder var noe sinnsfriske ville ha trodd kunne få folk til å gjøre noe sånt.
Mitt poeng: Folk som gjør sånne ting basert på hva de ser/hører/leser er ikke helt stabile, og hva som helst kan være den utløsende faktoren. Kanskje Mummitrollet. Eller Sesam Stasjon. Skal vi derfor forby barne-TV?

Til slutt:
SitatNå er det vel ikke splatter-volden i filmer som braindead JEG vil til livs, men den litt mer intrikate og groteske volden i saw jeg egentlig har noe imot. Hvis du har en kid på 10 år, evt har tenkt deg å ha en kid, ville du ha vist ham saw-filmene når han var 10 år, og sagt at dette var bra?
Dette er en helt annen problemstilling, og handler ikke om hvorvidt det er ansvarlig eller whatever å lage sånne filmer. Det handler om foreldreansvar, og er noe helt annet. Sorry, men jeg kan ganske mye om dette, siden min yrkeshverdag handler om nettopp barn. Og selvfølgelig ville jeg ikke vist Saw til en 10-åring (eller, det kommer an på 10-åringen, Quentin Tarantono har sett sånne filmer med moren sin siden han var bitteliten, men det er en annen sak ;)). Men jeg ville heller ikke vist en del helt uskyldige ungdomsprogram til en 5-åring, av den enkle grunn at de ikke er gamle nok til å forstå, og da kan det virke forstyrrende eller skremmende. Du skjønner det, at med barn har man ganske god kartlegging på hvordan de modnes og hvordan fortåelsen deres utvikles. Dermed kan man ta ganske kvalifiserte avgjørelser på hva de bør se og ikke se.
Altså er dette en helt annen diskusjon, og ikke særlig verdifullt som argument i denne sammenhengen.

Nå er ikke min mening å overbevise deg om at den type skrekkfilmer er noe du bør like eller noe sånt. Men jeg kjøper virkelig ikke den greia om at jeg og mange av mine meningsfeller er dobbelmoralske fordi vi både kan like en film som Saw eller lignende (jeg har som sagt ikke sett akkurat den) og samtidig fordømme tortur og sånn i den virkelige verden...


eirik s

REC står i min "skal se"-kø, så jeg hoppet pent over innlegget ditt, SK. Vil ikke vite noen ting ;)

I samme "genren" er også George Romero's Diary of the Dead. Den har fått veldig blandet mottagelse, men siden jeg er en Romero-fanboy gir jeg den en sjanse uansett.

SK

Sitat fra: eirik s på 28 oktober 2008, 23:52:28
REC står i min "skal se"-kø, så jeg hoppet pent over innlegget ditt, SK. Vil ikke vite noen ting ;)

I samme "genren" er også George Romero's Diary of the Dead. Den har fått veldig blandet mottagelse, men siden jeg er en Romero-fanboy gir jeg den en sjanse uansett.

Avslørte minst mulig, men greit, se den fortest mulig ;)

Diary of the Dead er faktisk en av filmene som står på min skal se liste, men jeg har et syndrom/sykdom whatever som gjør at jeg gir blanke faen i hva kritikere sier. noe som ofte ikke er så lurt, men men ..

Noen som har sett Eye forressten? med Jessica Alba?
- Streeter on the spare time -

"Swallow bitch! There's children starvin' in Africa!"

eirik s

The Eye er en remake av en Koreansk film fra noen år tilbake. Den står i hylla her (originalen, altså), men har ikke fått sett den ennå. Har hørt den er bra, men husker ikke hva som ble sagt om den amerikanske.

Når det gjelder hensynet til kritikere, så stoler jeg sjelden på dem, men det er noen få jeg vet er i nærheten av min smak, og derfor kan bruke som en pekepinn (jeg leser uansett ikke hele anmeldelser før etter at jeg har sett filmen, fordi jeg ikke vil risikere at de avslører noe). Blant norske filmskribenter mener jeg Espen Svenningsen Rambøl (Dagsavisen og en del andre ting, som Filmmagasinet og PlanB her i Oslo) er langt foran alle andre, ellers liker jeg gutta på denne siden: www.chud.com
Vil også anbefale forumet på sistnevnte side. Der er det mye folk som er over gjennomsnittet intelligente som kan mye om film og elsker å diskutere det. Mange av dem er i bransjen også, så det gir det litt ekstra piff :)

SK

Sitat fra: eirik s på 29 oktober 2008, 00:14:00
The Eye er en remake av en Koreansk film fra noen år tilbake.

sjokk :P
- Streeter on the spare time -

"Swallow bitch! There's children starvin' in Africa!"

cc

Sitat fra: eirik s på 28 oktober 2008, 22:33:51
Et par hint når det gjelder "den dypere meningen": Tittelen, den første monologen, og ikke minst de to siste scenene. Coen-brødrenes nye film, Burn after Reading er inne på en del av samme tematikken, faktisk, selv om dette tydeligvis har gått over hodet på et samlet norsk kritikerkorps...
Notert, legger til den nye filmen i lista

SitatDen første Harold & Kumar-filmen er milevis bedre. Det er ganske tydelig at de som lagde toeren ikke helt skjønte hva det var som gjorde at eneren funka.
Ok, skal sjekke den og.

Sitat30 Days of Night var ikke ment som en anbefalning fra min side ;)
Har gått og lurt på om jeg skal se den eller ei. Virker tøff, men sart, lettskremt sjel... liker From dusk til dawn godt, er den i nærheten? Bør jeg heller pine meg gjennom min første Dawn of the dead eller Saw?

SitatAnbefalte krigsfilmer: A Midnight Clear, Cross of Iron, The Thin Red Line, The Big Red One, The Great Escape, Saving Private Ryan (duh), Apocalypse Now og mange flere.
Sweet, takker! Har såklart sett Ryans privates og Apocalypse har jeg collectors ed. dvd av her.

Sitat fra: Per M på 28 oktober 2008, 21:14:24
CC du burde virkelig se the longest day. http://www.imdb.com/title/tt0056197/
Takk, skal se den. Husker Platoon satt skikkelige spor da jeg så den som liten, men ikke sist jeg så den igjen. Du bør likevel se Platoon og Band of Brothers-serien før du roper "best", spør du meg. BoB-samleboks billig her, og Platoon/TRL combo her.

Kom på et par andre krigsfilmer jeg kan anbefale:
Stalag 17 (1953, følger U.S. P.O.W. i konsentrasjonsleir)
Kelly's Heroes (1970)

Så Battle in Seattle i går, og den anbefales - en god miks av sjangre. Spillefilm basert på sannhet, med en del fakta og referanser til hendelser i nyere historie. Føles som en dokumentar som er klippet til å bli en "ordentlig" spillefilm.

eirik s

SitatHar gått og lurt på om jeg skal se den eller ei. Virker tøff, men sart, lettskremt sjel... liker From dusk til dawn godt, er den i nærheten? Bør jeg heller pine meg gjennom min første Dawn of the dead eller Saw?
30 Days of Night har absolutt ingenting av humoren til From Dusk... Jeg vet ikke helt... Som sagt, den har et veldig kult konsept og bra enkeltsekvenser, men det til de grader dumme manuset bare irriterte meg mer og mer. Siden den originale Dawn of the Dead (1978) er en av mine absolutte favoritter vil jeg alltid anbefale den, og remaken er ikke dum den heller.

MCM

#54
Nå såg jeg Jack Ketchum's Girl next door som du anbefalte Eirik. Fy faen for en bra film. Har du noen lignende filmer å anbefale?




Disse er verdt å se: Society: http://www.imdb.com/title/tt0098354/
                           They Live: http://www.imdb.com/title/tt0096256/
                           He was a quiet man: http://www.imdb.com/title/tt0760311/
                           Soylent Green: http://www.imdb.com/title/tt0070723/
                           The Langoliers: http://www.imdb.com/title/tt0112040/
                           The dark crystal: http://www.imdb.com/title/tt0083791/
                           After hours: http://www.imdb.com/title/tt0088680/

They live og soylent green burde hvertfall alle se.
Come forth, Lazarus! And he came fifth and lost the job.

eirik s

Over på 2008-oppsummeringen min (til nå):
Be Kind Rewind:
Trivelig film, men ikke så bra eller morsom som jeg håpet på. Og jeg synes ideen om nostalgi rundt et så håpløst produkt som VHS-kassetter blir litt fjollete, egentlig.

Cloverfield:
Jeg digget den da jeg så den på kino, mer usikker på om den tåler et gjensyn på DVD. God gammel monsterfilm i ny innpakning.

Doomsday:
Jeg liker Neil Marshall (Dog Soldiers og The Descent), og dette var absolutt gøy, men man får nok mest utav den hvis man kjenner til alle 80-tallsreferansene hans, kanskje spesielt John Carpenter's Escape From New York, som Doomsday nesten er en remake av.

Forgetting Sarah Marshall:
My love affair with Judd Apatow continues...

Harold & Kumar escape from Guantanamo Bay:
En stor skuffelse sammenlignet med ...go to White Castle, men har sine øyeblikk

Iron Man:
Se tidligere innlegg

Jumper:
Begynner bra, med et kult konsept, men fullfører ikke helt stødig...

Mannen som elsket Yngve:
Den beste norske filmen jeg har sett i år, utan at det sier så mye...

Burn After Reading:
Nok en bra film fra Coen-brødrene, men ikke i nærheten av No Country for Old Men. Noe som vel heller ikke er meninga.

The Incredible Hulk:
Se tidligere innlegg.

La den rette komme inn:
Jeg må bare fortsette og mase om denne. Året klart beste så langt, og allerede en all time favourite.

Hellboy 2- The Golden Army.
Love it, love it, love it. Et langt steg framover fra den første. Bring on The Hobbit, Guillermo :)

Diverse Varg Veum-filmer: ZZZZZZZZZZZZZ - oj, nesten puppene til Pia Tjelta! - ZZZZZZZZZ

Ellers så er det en god del jeg ikke har sett ennå, og mange kommende jeg gleder meg til. Et utvalg:

Feast II - Sloppy Seconds:
Jeg digget eneren, og denne er visst fullstendig spinnvill...

Pathology:
Skrekkfilm jeg har hørt mye bra om. Det samme gjelder Hatchet fra 2006, som jeg heller ikke har sett ennå.

Rambo:
He he

The Ruins:
Har boka i hylla ulest, og fimen usett. Skjerpings! Forfatteren har tidligere skrevet en av mine andre favorittfilmer, A Simple Plan.

Speed Racer:
Man bør jo se Wachowski-brødrenes comeback, selv om jeg nok burde ha fått den med meg på kino.

Wanted:
Tegneserien er ok, og den ser såpass gal ut at det kan bli en morsom filmkveld.

The Wackness:
80-tallsdrama som har fått masse priser på diverse festivaler.

Max Manus:
Som nordmann er man vel nesten programforplikta til å få med seg denne. Får håpe de ikke fucker opp altfor mye.

Valkyrie:
Tom Cruise som nazist (sort of). Av mannen bak X-Men 1 og 2 og The Usual Suspects. Could be good.

W:
Oliver Stone lager biografi om George W Bush. Årets komedie?

Zack an Miri Make a Porno:
Ny fra Kevin Smith. Med Seth Rogen. I'm there!

Pineapple Express:
Judd Apatow. Seth Rogen. James Franco. Action. Komedie. I'm even more there.

The Curious Case of Benjamin Button:
Den store rosinen i pølsa. David Fincher gjenforenes med Brad Pitt.

Watchmen:
Kan nesten ikke huske å ha gledet meg så mye til en film. Please be good, please be good. Hvis den funker kan jeg nesten ikke vente på reaksjonene til folk som tror de skal se en vanlig superheltfilm. Hi hi.


NaaDeN

tøft fett  :D har du noen film anmeldeser på bmx filmer?  :-*

Åsmund

Hva med Boondock Saints?!?

Knnth

Be kind Rewind war skuffende og teit egentlig

eirik s

#59
Sitat fra: Naaden på 29 oktober 2008, 20:48:29
tøft fett  :D har du noen film anmeldeser på bmx filmer?  :-*
Nei. Eller lag en egen tråd om det.

Sitat fra: BergenÅsmund på 29 oktober 2008, 21:00:08
Hva med Boondock Saints?!?

Hva skal jeg si? Jeg syntes den var dritkul første gang jeg så den, men ser den nå mer som en Tarantino-wannabe som ikke har annet å komme med enn posering. Dokumentaren Overnight, som handler om hvordan Boondocks-regisør Troy Duffy gikk fra å være bartender i Hollywood til Hollywoods hotteste manusforfatter/regissør i et par minutter til å ikke en gang kunne få jobb som bartender i Hollywood er for øvrig et veldig interessant portrett av hvordan en persons ego hele tiden saboterer samme persons talent.
10 år etter har tydeligvis Duffy sugd nok pikk til å blitt delvis tilgitt, for til neste år kommer faktisk Boondock Saints II: All Saints Day: http://www.imdb.com/title/tt1300851/
Litt interessant at det bare står "rumored" i forhold til om hovedrolleinnehavene fra den først skal være med :)